نصب انواع لوستر

با آنکه در گذشته لوستر به عنوان وسیله ای لوکس و تجملاتی شناخته می شد، امروزه به دلیل تعدد انواع لوستر در بازار که محدوده های قیمتی بسیار مختلفی را در بر می گیرند، اقشار بسیار بیشتری از جامعه به آن روی آورده و از مشتریان آن به حساب می آیند. لوسترها انواع مختلفی داشته و از فانتزی و اسپرت تا بسیار رسمی را شامل می شوند که هر یک کاربرد خاص خود را دارند.

انتخاب لوستر برای روشنایی خانه، انتخابی مرسوم است. به همین خاطر آموزش طریقه نصب لوستر سقفی می‌تواند برای بسیاری مفید باشد. شاید به نظر برسد که نصب لوستر کار آسانی است، اما همین کار ساده در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و استفاده از ابزارِ درست ممکن است خطر آفرین باشد.

در این مقاله گام‌به‌گام طریقه نصب لوستر سقفی را به زبانی ساده توضیح می‌دهیم.

چگونه لوستر را نصب کنیم؟

همواره گفته اند که بهترین روش، ایمن ترین روش است. این اصل به خصوص در هنگام که با انرژی الکتریکی و برق سر و کار دارید، اهمیت دوچندانی پیدا می کند. از این رو قبل از هر چیز به سراغ فیوز منزل رفته و برق واحد را قطع کنید. بعد از قطع فیوز به وسیله فازمتر سیم برق را چک کنید و بدین ترتیب مطمئن شوید در مکانی که قرار به نصب لوستر سقفی است، سیم برق عاری از جریان الکتریسته باشد.در برخی خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی، هر اتاق فیوزی جداگانه دارد. در این صورت نیاز نیست فیوز اصلی را قطع کنید. بعد از قطع فیوز برای اطمینان از قطع برق با فازمتر سیم‌ها را کنترل کنید.

۱. باز کردن لوستر قبلی

در صورتی که از قبل لوستری در محل قرار دارد، ابتدا با فازمتر مطمئن شوید که در سیم های متصل با آن برق وجود نداشته و سپس با احتیاط اتصالات سیم های آن را جدا کنید. توجه داشته باشید که برخی لوسترها بسیار سنگین بوده و یا شکننده هستند. از این رو حتما از وجود اشخاصی کمک کننده در کنار خود در هنگام باز کردن لوسترهای بزرگ اطمینان حاصل کنید.بعد از قطع سیم‌های لوستر قبلی، با جدا کردن زنجیر لوستر از قلاب، به کمک همراهتان آن را پایین بیاورید.

۲. اندازه کردن زنجیر برای نصب لوستر

قبل از اینکه لوستر جدید را نصب کنید حتما لازم است تا طول زنجیر آن را اندازه کنید. لوسترهای جدید به طور معمول زنجیر بلندی دارند تا کاربر بتواند بر اساس سلیقه و نیاز، ارتفاع و جای‌گیری لوستر را تنظیم کند.و دیگر نیاز به اندازه کردن آن ها نیست. اما اگر سقف خانه شما کوتاه باشد بهتر است زنجیر لوستر را کوتاه تر کنید. برای انجام این کار با کمک انبردست حلقه های زنجیر را کمی تاب داده و سپس از لوستر جدا کنید. دقت کنید سیم برق لوستر به اشتباه قطع نشود.

۳. آویزان کردن لوستر از سقف

 

در اکثر خونه ها معمولا زنجیری از سقف که به میلگرد و یا ستون اصلی خانه جوش داده شده است در کنار سیم برق لوستر آویزان است اگز لوستر شما جای قلاب داشت به همان زنجیر و اگر نداشت میتوانید از قلاب s که معمولا در ابزار فروشی ها پیدا میشود تهیه کنید.

ولی اگه خانه شما زنجیر ندارد میتوانید ار رولپلاک پروانه ای برای نصب داخل سقف استفاده کنید تا امنیت بیشتری داشته باشه.

 

۴. نصب سیم های برق به لوستر

به طور کلی در فرآیند نصب لوستر برای وصل کردن برق حتما از ترمینال استفاده کنید؛ بدین ترتیب که اگر کلید دو پل باشد ترمینال سه تایی لازم دارید، اما اگر کلید تک پل باشد، ترمینال دو تایی مورد نیاز است. همچنین اگر با فرآیند نصب سیم برق آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم پیش از نصب لوستر با سیم کشی برق ساختمان آشنا شوید.

نصب لوستر دو کنتاکت

کلید دو پل در مواردی که لوستر دارای شاخه های زیاد و لامپ های بیشتری است، کاربردی تر است، زیرا با زدن یکی از کلیدها نیمی از لامپ های و با زدن کلید دیگر همه لامپ ها روشن می شوند (در سالن های پذیرایی معمولا این حالت وجود دارد). در این حالت سه سیم برق در سقف وجود دارد که یک سیم نول و دو سیم فاز می باشد. سیم های فاز دارای برق هستند و به رنگ قرمز و یا مشکی مشخص شده اند. در این صورت باید هر سیم فاز لوستر را به سیم فاز در سقف وصل کنید و تک سیم باقی مانده را به سیم نول سقف اتصال دهید.

نصب لوستر یک کنتاکت

لوستر کنتاکت پل معمولا در اتاق ها و آشپزخانه ها به کار می رود و با زدن یک کلید تمامی چراغ های آن روشن می شود. در طریقه نصب لوستر یک کنتکت نیز دو سیم در سقف وجود دارد که یک سیم فاز و یک سیم نول می باشد. سیم نول فاقد برق است و معمولا با رنگ آبی مشخص می شود. با وصل فاز لوستر به فاز سقف و نول لوستر به نول سقف کار اتصال سیم ها تمام می شود.

۵. زیباسازی محل اتصال لوستر

با کشیدن قطعه زنبق شکل انتهای لوستر میتوانید سیم های باقی مانده را به داخل کاسه لوستر ببرید و سپس از کار خود لذت ببرید. البته اگر همه چراغ ها روشن نشدند، مطمئن شوید که آیا سالم بوده اند یا خیر. اگر با این حال برخی لامپ ها روشن نشدند،میتوانید برای عیب یابی مشکل برق ساختمان خود با متخصصان ما تماس بگیرید.

نحوه نصب لوستر سقفی روی کناف به چه صورت است؟

پیش تر با آموزش نصب لوستر سقفی و مراحل مختلف آن با شما همراه بودیم، حالا می خواهیم ظریقه نصب لوستر روی کناف را بررسی کنیم. معمولا روش نصب لوستر روی کناف بسیار سخت و حتی خطرناک به نظر می رسد اما با دانستن فوت و فن کار و نکات ایمنی می توانید این مراحل را کمی ساده تر کنید.

اول از همه باید توجه داشته باشید که شیوه نصب لوسترهای مختلف از جمله لوستر های آویزدار، لوستر ریسه ای و ال ای دی روی سقف کناف با هم یکسان نیست.

در هر صورت حتی اگر این کار را به متخصص نیز بسپارید آشنایی با برخی نکات  ضرر ندارد. این نکات مهم در خصوص طریقه نصب لوستر سقفی روی کناف عبارتند از:

  • زنجیر و قلاب لوستر باید به سقف اصلی متصل شود، نه سقف کنفی!
  • برای نصب لوستر روی سقف کاذب لازم است بخشی از این سقف برای دسترسی به سقف اصلی کنده شود.
  • برای نصب لوسترهای سنگین روی سقف کنفی حفظ تعادل بسیار مهم است. به همین دلیل باید لوستر چند نقطه اتکا روی سقف داشته باشد.
  • لوسترهای سبک تر را می توان با قلاب پروانه ای فلزی روی کنف نصب کرد اما این روش برای نصب لوستر سقفی سنگین پیشنهاد نمی شود.

 

ارتفاع مناسب برای نصب لوستر سقفی چقدر است؟

به طور کلی نمی توان یک اندازه بخصوص را در مورد ارتفاع لوستر مشخص کرد اما با دانستن تعدادی از نکات می توان بهترین ارتفاع را پیدا کرد. اول از همه باید با یک قانون آشنا شوید ، “ارتفاع نصب لوستر نباید انقدر کم باشد که هنگام تردد به سر افراد برخورد کند و نه آنقدر بلند باشد که به سقف بچسبد و خانه را روشن نکند”. با دانستن این نکته و طریقه نصب لوستر سقفی می توانید خودتان کم کم دست به کار شوید.

با دانستن این نکته می تواند بر اساس دیگر عوامل مهم زیر ارتفاع مناسب را بیابید:

  • اندازه اتاق
  • میزان نور دلخواه افراد
  • اندازه و ابعاد میز قرار گرفته زیر لوستر
  • هدف شما از نصب لوستر (فقط زیبایی یا فقط روشنایی و یا هردو؟)

 

به چه نکاتی هنگام نصب لوستر باید توجه کنیم؟

متصل کردن سیم های برق لوستر نیاز به دقت بالایی دارد. اگر سیم ها اشتباه متصل شوند، به محض روشن کردن کلید، برق فیوز قطع می شود و احتمال سوختن لامپ ها وجود دارد. برای جلوگیری از این امر از ترمینال برق برای وصل کردن سیم ها استفاده کنید. همچنین توجه به ۳ نکته ای که در ادامه نوشته ایم نیز علاوه بر نکات ارائه شده در قسمت آموزش نصب لوستر در هنگام نصب لوستر ساختمان ضروری است:

  • به مسبر عبوری سیم برق در سقف دقت داشته باشید تا هنگام دریل کاری برای نصب قلاب (در سقف های کاذب)، مسیر سیم کشی برق سوراخ نشود.
  • برای جدا کردن یا وصل کردن لوسترهای سنگین حتما از افراد دیگر کمک بگیرید تا تعادل خود را هنگام کار به صورت کامل حفظ کنید.
  • برای تست لوستر قبل از اتصال آن به سقف، از یک اهم متر کمک بگیرید. همین‌ طور می‌ توانید از یک سیم که یک سر آن به پریز برق وصل است، کمک گرفته و سر دیگر آن را به لوستر وصل کنید تا مطمئن شوید که لوستر سالم است.